Locatiestudies

Locatie, locatie, locatie: het aloude vastgoedcredo. Is dit nog altijd van toepassing of toch onderhevig aan verandering?

Locatiestudies

Quares is doordrongen van vastgoed. Vanuit onze expertise in residentieel en commercieel vastgoed bieden we u een antwoord op uw vragen over vastgoedlocaties. Data is hier belangrijk. Consistente informatie die, net als op uw telefoon direct kan worden opgeroepen, wordt de nieuwe norm. Uw vestigingsstrategie moet gebaseerd zijn op de juiste informatie. Quares kan u hierbij als partner helpen op diverse fronten.

Ruimtebehoefte-onderzoek

Dit zijn ramingen van de behoefte aan ruimte voor bedrijventerreinen of binnen commerciële gebieden/handelskernen. We brengen vraag en aanbod naar ruimte in kaart en we stellen de beleidsvisie scherp om de aard en omvang van het gewenste aanbod aan bedrijfsoppervlakte te kennen. Het resultaat is een set met aanbevelingen op maat van elke gemeente, inclusief een opsomming van mogelijke scenario’s, oplossingen en partners.

Vestigingsonderzoek, netwerkanalyse en expansiestrategie

Ontwikkelaars, investeerders, bedrijven maar ook overheden kunnen een beroep doen op de expertise van Quares om hen te begeleiden bij een vestigingsonderzoek, netwerkanalyse of expansiestrategie. We onderzoeken hierbij alle belangrijke punten, zoals:

  • marktgegevens
  • ruimtelijk beleid van overheden op diverse niveaus
  • omgevingsfactoren en locatie-specifieke kenmerken
  • kansen bij bestaand of nieuw vastgoedaanbod
  • concurrentieanalyse
  • stedenbouwkundige en milieu-technische randvoorwaarden
  • bereikbaarheid en mobiliteit
  • financiële aspecten

De diensten die we hier aanbieden zijn o.a. marktruimteberekeningen, brancheringsplannen, socio-economische vergunningen, blindevlekkenplannen, acquisitiebegeleiding, expansiebegeleiding, ...

Benchmarkanalyse

Wanneer het over een specifiek gewenste ontwikkeling gaat, kunnen we ook meerdere locaties tegen elkaar afwegen.

Contacteer ons

Contacteer medewerker

Toon
Dirckx

Senior Consultant

Location icon Antwerp Gate 2
toon.dirckx@quares.be
Quote icon

"Onze operationele ervaring vanuit agency, management en investment geeft ons heel wat relevante data voor onderzoek. Met die data aan de slag gaan is een uitdaging die we graag met u aangaan”.

Richard Maselis

Maak een afspraak

Heeft u nood aan een locatieonderzoek op vlak van wonen, retail of bedrijventerreinen. Via onze operationele ervaring met vastgoed in de BENELUX helpen we u graag verder.  

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.