ESCO Facilitator

Als ESCO facilitator maken we niet alleen het energiebesparingspotentieel inzichtelijk maar begeleiden we u ook naar mogelijke derdepartij financiering en coördineren we het project van A tot Z.

ESCO Facilitator

Hoewel energiebesparingen zichzelf terugverdienen, worden ze vaak niet uitgevoerd. De middelen hiervoor zijn niet altijd aanwezig of kunnen niet worden gebruikt omdat men ze wenst aan te wenden voor zijn kernactiviteit.

Split Incentive

Bovendien speelt vaak de huurder-eigenaar verhouding mee, waarbij de huurder niet geneigd is om te investeren in een gebouw dat niet het zijne is, en omgekeerd, de eigenaar geen rechtstreeks belang heeft bij het investeren in energie-efficiëntie maatregelen aangezien de huurder de energiefactuur betaalt.

Derdepartijfinanciering als oplossing

ESCO is een innovatieve oplossing voor het doorbreken van deze vicieuze cirkel. ESCO staat voor Energy Service Company. ESCO’s zijn partijen die investeren in energie-efficiëntie maatregelen in de gebouwen van een derde partij en bieden vele voordelen:

  • De energiefactuur van de gebruiker daalt, waardoor hij vanaf dag één een financieel voordeel heeft. De gerealiseerde besparing gaat deels naar de gebruiker, en deels naar de ESCO om de investering terug te betalen.
  • De gebruiker hoeft niet zelf te investeren en kan dus zijn middelen aanwenden voor zijn kernactiviteit
  • De investering is off – balance voor de gebruiker en komt op de balans van de ESCO
  • Op het einde van de terugbetalingsperiode worden alle investeringen eigendom van de gebruiker
  • In het geval van de huurder/verhuurder verhouding hoeven geen van beide partijen te investeren, maar krijgen zowel de huurder als de verhuurder een duurzamer gebouw hetgeen bijdraagt tot een opwaardering van het pand.
  • De CO2-emissies van het gebouw dalen
  • ESCO is een mooi voorbeeld van Corporate Social Responsibility
Contacteer ons

Contacteer medewerker

Tim
Moerenhout

Senior Consultant

Location icon Antwerp Gate 2
tim.moerenhout@quares.be
Quote icon

" Wij begeleiden bedrijven in functie van hun energietransitie. Als ESCO facilitator zullen we de bedrijven van A tot Z begeleiden in de voorbereiding, financiering en implementatie van hun energiebesparingstrajecten".

Philippe Meire

Maak een afspraak

Wenst u uw energiebesparingsmogelijkheden inzichtelijk te krijgen maar heeft u zelf onvoldoende tijd, kennis of middelen? Neemt contact op en wij helpen u voort.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.